Nyheder og presse

Her kan du læse seneste nyt om Den kulturelle rygsæk i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Luk alle
Åben alle

Flotte ord fra Det Kongelige Teater til Den kulturelle rygsæk

I et indlæg på Altinget.dk udtrykker Kasper Holten, teaterchef for Det Kongelige Teater, stor begejstring for Den kulturelle rygsæk. Læs indlægget her

Designskolen Kolding rykker til Fyn

Interview med Radio Diablo vedr. Den kulturelle rygsæks nye forløb 'Håndværk og design'.

Deltagere: Kim Aas, Anne Møllegaard Mortensen og Laila fra Designskolen deltog

Elever møder den kulturelle rygsæk hvert år

Den kulturelle rygsæk giver alle elever i Faaborg-Midtfyn Kommune nye oplevelser med kunst og kultur.

Den kulturelle rygsæk repræsenteret på Heartland Festival

Den kulturelle rygsæk gav deltagende på Heartland en smagsprøve på nogle af de kulturelle og kunstneriske oplevelser Faaborg-Midtfyn Kommunes elever møder i deres skolegang. Her kan du læse online-versionen på fyens.dk.

Den kulturelle rygsæk vinder Den Fynske Kulturpris

Den kulturelle rygsæk fejrer at have vundet Den Fynske Kulturpris 2018. Her kan du læse online-versionen på fyens.dk.

Den kulturelle rygsæk indstillet til Den Fynske Kulturpris 2018

Den kulturelle rygsæk er indstillet til Den Fynske Kulturpris 2018. Her kan du læse online-versionerne på fyens.dk om indstillingen:

Indslag på TV 2/Fyn d. 12. maj 2018

TV 2/Fyn besøgte Broby Friskole, da de fik uventet besøg af skuespiller Klaus Søndergaard midt i deres almindelige undervisning. Besøget er en del af forløbet Kulturarv, hvor eleverne efterfølgende besøger Arresten i Faaborg. Hør også formand for Opvækst- og Læringsudvalget Kim Aas Christensen, projektleder Hasse Winther og lærer Stine Hjortø udtale sig om Den kulturelle rygsæk.

"Torvet vibrerede af beatpoesi" - artikel på fyens.dk 15.09.17

Fyens Stiftstidende besøgte Torvet i Faaborg, da elever i udskolingen fra hele den sydlige del af Faaborg-Midtfyn Kommune afsluttede temauge om 'Litteratur og spoken word' i Den kulturelle rygsæk.

 

Litteratur og spoken word i Fyens Stiftstidende 12. september 2017

Her kan du læse online-versionen på fyens.dk af artiklen om 'Litteratur og spoken word' forløbet, som bliver afviklet i hele uge 37

I 2017 er det eleverne i den sydlige del af kommunen, som har glæde af dette forløb i Den kulturelle rygsæk.

Indslag på TV 2/Fyn 12. juni 2017

Artikel om "Kulturarv - en virkelig forbrydelse" i magasinet "Sceneliv" 28.4 2017

I fagbladet Sceneliv fra Skuespillerforbundet kan man læse en flot omtale af vores undervisningsforløb "Kulturarv - en virkelig forbrydelse".

Læs blandt andet, hvorfor det er en god idé at bruge scenekunstens virkemidler til at formidle en virkelig historie om drengen Janus, som sad i Faaborg Arrest for mere end 100 år siden.

Øhavsmuseet vinder pris med "Savn og Brand"

Arresten i Faaborg, som er en del af Øhavsmuseet vinder Fornyelsesprisen ved historiske dage i Øksnehallen for udstillingen "Savn og Brand". Udstillingen indgår som en del af undervisningsforløbet "Kulturarv - en virkelig forbrydelse" i Den kulturelle rygsæk.

Historiske Dages Fornyelsespris beskrives som en pris der: "Skal fremhæve og præmiere nye, nyskabende, overraskende og anderledes måder at formidle historie og kulturarv og gøre dem tilgængelige for flere mennesker."

Artikel på fyens.dk om det nye Litteratur og spoken word-forløb

For første gang deltager 7. - 9. klasserne i Den kulturelle rygsæk. Her kan du læse en reportage om undervisningsforløbet Litteratur og Spoken word, som er det første af 3 udskolingsforløb, som bliver afviklet i udskolingen. Dette undervisningsforløb foregik i uge 37 i Ringe-området.

Den kulturelle rygsæk på Kulturmødet Mors 2016

Mette Broch, Museumsinspektør på Øhavsmuseet fortæller, hvordan Arresten i Faaborg har arbejdet med at gøre kildemateriale om en forbrydelse levende og relevant for en ny målgruppe gennem Den kulturelle rygsæk og ved at bygge en inddragende og interaktiv udstilling på museet: Savn og Brand.

Hun kunne også fortælle om det unikke samarbejde med Odense Teater og skuespiller Klaus Søndergaard, som alle elever i Faaborg-Midtfyn Kommunes mellemtrin oplever resultatet af i forløbet "kulturarv - en virkelig forbrydelse". Hun begejstrede både publikum, tidligere kulturminister Marianne Jelved og resten af panelet med beskrivelsen af projektet.

Artikel på folkeskole.dk om Den kulturelle rygsæk

Læs artikel fra 24. november 2015 om Arkitektur og design-forløbet i Den kulturelle rygsæk, som er blevet afviklet i område NORD efteråret 2015

Omtale af Den kulturelle rygsæk i Berlingske

Den kulturelle rygsæk deltog i fire debatter på Kulturmødet Mors 2015. Den ene handlede om, hvordan vi får dyrket kulturelle talenter. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Høsthaab kunne fortælle at, Den kulturelle rygsæk lægger en kim hos alle skolelever i folke- og friskoler i Faaborg Midtfyn Kommune.

Indslag fra TV 2/Fyn 16. juni 2015 om Den kulturelle rygsæk

Om musikforløbet i Den kulturelle rygsæk

Læs om første gang skoleleverne havde musikforløb i Den kulturelle rygsæk. Her er folkemusikorkestret Phønix på besøg hos indskolingseleverne på Carl Nielsen Skolen.

Spørgsmål? Kontakt os

Den kulturelle rygsæk

Tinghøj Allé 2
5750 Ringe

Pernille Wittenburg:
72 53 32 79
Send en mail

Stine Kähler:
72 53 44 55
Send en mail

Marie Skaaning:
72 53 46 25
Send en mail

Skriv sikkert til os